RainerSalejrvi

Tilastoraiskausta, eli se aamu, kun tolkun mieheltä “palo hihat”

Vaikka poliisin raiskausrikoksista tiedottaminen jättääkin monella tapaa toivomisen varaa, poliisi paljasti kuitenkin erään mielenkiintoisen seikan.

Poliisiin vuotta 2015 koskevan tilaston mukaan 22 raiskausrikoksista epäiltyä on peräisin samasta valtiosta.

Maahanmuuttoviraston tilaston mukaan Suomessa asui vuoden 2014 loppuun mennessä vakituisesti yhteensä 2805 kyseisen valtion kansalaista ja saman viraston turvapaikanhakijoita koskevan tilaston mukaan sanotusta valtiosta  Suomeen saapui vuonna 2015 turvapaikanhakijoina yhteensä 619 henkilöä.

Näillä luvuilla laskien vuonna 2015 Suomessa asui tai oleskeli laillisesti yhteensä 3424 puhutun valtion kansalaista

Jos esimerkiksi alle 3500 populaation mahtuu 22 raiskausrikoksesta epäiltyä, jokainen tervejärkinen aikuinen ihminen ymmärtää, että nyt ei ole aika koikkelehtia keppihevosilla, vaan kehottaa hevosella koikkelehtiaa tunkemaan hevosensa sinne paikkaan, jonne aurinko ei paista ja mielellään pääosa edellä, eikä pohtia myöskään sitä miten suuri osa raiskausrikoksista on sen joukon tekemiä, jotka edustavat n. 5.1 miljoonaa henkilöä Suomen väestöstä.

Sen sijaan nyt on aika esittää hallituspuolueiden edustajille kysymykset siitä, että: “mitäs tehtäs” kun mm. kotouttaminen ja kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen ei näytä menneen oikein putkeen ja mitkä ovat jatkossa ne instrumentit, joita käyttämällä tilanne saadaan edes jossakin määrin normalisoitua ?

Sekä oppositiolle kysymykset siitä, onko oppositiolla yhtään rakentavaa ehdotusta, miten tämän vakavan ongelman kanssa tulisi edetä tästä eteenpäin ? Tähän mennessä oppositiolta on saatu jyrkkä ei: ennakoinnille, katupartioille, asialliselle valistamiselle ja perustelematon ei vähän joka suuntaan.

Jos viranomaisen nimenomaisena tarkoituksena on että seuraavissa vaaleissa valtaan saadaan se pöljin kansanosa tai muut yhden asian toimijat, kannattaa jatkaa jo tutuksi tulleella tiedottamislinjalla ja soveltaen sama koskee myös sitä, että jatkossakin viranomaisen, poliitikkojen ja kansalaisjärjestojen  kannattaa vähätellä vuoden 2015 rauskaussaaltoa.

Vuoden 2015 tapahtumista on perusteltua puhua raiskausaaltona. Jos esimeriksi 32476 henkilön joukosta löytyy 25 raiskausrikoksesta epäiltyä, millä tahansa järkeen käyvällä mittarilla mitaten myös tämä on ongelma, semminkin jos otetaan muuttujina huomioon mm. raiskausrikoksesta epäiltyjen kokonaismäärä Suomessa, sekä aika.

Viranomaiselta saatu oikea ja yksilöity tieto vähentää väärinymmärtämisen ja huhun määrää potenssiin 1000, ainakin noin kuvainnollisessa mielessä.

Jos Suomessa asuvien/laillisesti oleskelevien em. valtion kansalaisten määrä on muun maahanmuuton tai vastaavan johdosta hieman pienempi tai suurempi, kuin  3424, se ei vaikuta olennaisella tavalla asiaan:

Millekään edellä sanotulle ei kuitenkaan saa antaa sellaista merkitystä kehottaisin nimenomaan kiinnittämään huomiota ainoastaan edellisessä kappaleessa puhutun valtion kansalaisten Suomessa tekemiin rikoksiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Ks. mun eilinen Uusi Suomi blogi ja pistä jakoon....Siinä nimittäin laskin ammatti-ihmisenä sen mitä epäilit oikeutetusti olleen pielessä.

Rainer Salejärvi

Hei Mikko Paunio

Tervetuloa blogiini, käyn katsomassa eilisen kirjoituksesi.

Toimituksen poiminnat