RainerSalejrvi

Kuukauden Persu(s)

Siitä huolimatta, että maahanmuuttoviraston asiaa koskevien tilastojen perusteella on päästävissä ainoastaan siihen kokonaisuuden kannaltaan järkevään lopputulokseen, että turvapaikanhakijoista alle 25 prosentille on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa, trendi näyttää kuitenkin olevan siinä, että kerran kuussa pääsemme nauttimaan jonkun perussuomalaisen kansanedustajan ulostulosta, jossa kysymys muun ohella siitä, että

  • Vuonna 2015 Suomen saapuneesta 32.476 turvapaikanhakijasta tänne jää oleskeluluvan kera 23-25.000 turvapaikanhakijaa,

  • Kun Eurostatin vuosien 2014-2015 tilastojen mukaan Suomessa afganistanilaisista turvapaikan saa keskimäärin 68 prosenttia, irakilaisista 85 prosenttia ja somalialaisista peräti 94 prosenttia, niin mikä on turvapaikkayksiön johtaja Revon vastuu tilanteesta ?

Asioiden ollessa näin, minulla olisi etenkin tännekin kirjoitteleville Perussuomalaisten kansanedustajille kysymykset siitä,että

  • Pyrkiikö Perussuomalaiset kiinnittämään huomion pois siitä, että he ovat olleet tekemättä mitään hallituksessa myös silloin, kun turvapaikanhakijakriisi on ollut pahimmillaan ? Eli kysymys on ainoastaan halpahintaisesta politikoinnista vakavan asian kustannuksella.

  • Haluaako Perussuomalaiset kertoa meille, että esimerkiksi vuonna 2015 maahantulleista 20 485:sta irakilaisesta turvapaikanhakijasta 85 prosentille myönnetään turvapaikka tai oleskelulupa Suomeen?

  • Minkä vuoksi Perussuomalaiset ylipäätänsä arvioivat maahanmuuttoviraston tilastoja Eurostatin tilastojen kautta, kun maahanmuuttoviraston tiedotustilaisuudessa viraston edustaja nimenomaan kiinnitti huomiota siihen, että maahanmuuttoviraston ja Eurostatin tapa tulkita tilastoja poikkeaa toisistaan. Eli vaivaako kuullun ymmärtämisen puute ?

Jos näissä ulostuloissa on edellä sanotun sijaan kysymys jostakin muusta, semminkin hyvä Perussuomalaisten kansanedustaja kerro minullekin siitä.

Kun maahanmuuttoviraston tähänastisten tilastojen perusteella on vedettävissä kiistaton johtopäätös siihen, että vuonna 2015 maahan saapuneista turvapaikanhakijoista 75 prosentilta puuttuu kokonaan Suomelta saatavan turvan tarve. Tilanne on Suomea silmälläpitäen erinomaisen vakava ja näin muodoin ainakin oma mielipiteeni on se, että viiden pennin politikoinnin voisi ajoittaa vallan muuhunkin ajankohtaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Haluaako Perussuomalaiset kertoa meille, että esimerkiksi vuonna 2015 maahantulleista 20 485:sta irakilaisesta turvapaikanhakijasta 85 prosentille myönnetään turvapaikka tai oleskelulupa Suomeen?"

Kansalaiset, ainakin minä, miellän tämän tilastotietojen ilmoittamisen sellaiseksi, että voidaan kertoa kahdella tavalla. Yksi tapa on kertoa mikä osuus kustakin kansalaisuudesta on saanut turvapaikan kaikista hakijoista ja toinen tapa kertoa mikä osuus on hyväksytty hakijoiden samasta kansalaisuushakijoista. Tämä viimeisin rapa kertoo sen mistä maasta Suomi hyväksyy eniten verrattuna muiden jäsenmaiden lukuihin.

Kumpikin tapa kertoa tilastotietoa on siis oikea tapa. Riippuu vain siitä mitä halutaan kertoa, joko kansalaisuuden perusteella hyväksytyt bai koko hakijamäärästä ilmoitettuna. Mkä on sitten tuo hakemusten kokonaismäärä, josta osuuksia lasketaan, niin siitäkin voidaan esittää ainakin kahdenlaista käsitystä. Kuuluukö mukaan ottaa esimerkiksi hakijoiden itse peruuttama hakemus. Itse en mukaan laskisi noita lukuja. Enkä laskisi myöskään niitä hakemuksia, otka on tehty ensimmäisenä johonkin toiseen määhan ja tulevat näin käännytetyiksi sinne. Kyseessä on perusteettomat hakemukset.

Rainer Salejärvi

Jos maahanmuuttoviraston tämänhetkisten tilastojen mukaan vain 16.7 prosentille irakilaista turvapaikanhakijoista on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa, niin ainakin minulle jää kokonaan vieraaksi se, mitä asiaan nähden arvokasta informaatiota saadaan sellaisen väitteen kautta että Suomessa turvapaikan saisi irakilaisista 85 prosenttia ? Ei mitään.

Ainakin itseäni kiinnostaa ensijaisesti montako turvapaikanhakijaa Suomeen jää luvan kera ja kovin toisijaisesti muut tilastotieteen alaan kuuluvat asiat.

Perusuomalaisten ulostuloissa kysymys on ainoastaan halpahintaisesta politikoinnista, jossa pyritään poistamaan jälkikäteen vastuu siitä, ettei ole käytännöllisesti katsoen tehty mitään sen eteen, ettei vuoden 2015 kriisi olisi tullut silmille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No niin, noin haluat nähdä vain sen millä tavalla migri haluaa ilmaista irakilaisten saaneen hakemukset hyväksyttynä prosenttilukuna ilmaistuna hakemusten (kaikkien) kokonaismäärästä. Näin kun saadaan mahdollisimman pieni luku.

Kun halutaan kertoa esim. kuinka monet irakilaisista saavat hakemuksensa hyväksyttynä, niin silloin oikea tapa on ilmaista se osuus laskettuna vain irakilaisten hakemusten kokonaismäärästä. Tuo kokonaismäärä on noissa migrin tilastoissa nähtävissä yhteismääränä hyväksyty+kielteiset. Kielteisen määrä verrattuna tuohon hyväksyttyjen määrään on huomattavan pieni. Tästä on kysymys.

Väität että kyseessä on persusuomalaisten halpahintaisesta politikoinnista. Minä taas väitän, että kirjoittajakin yrittää mitätöida sen laskutavan, jolla esitetään tietyn kansalaisuuden hakemusten hyväksyttyjen määrän kertominen.

Mistä mahtaa johtua muuten migrin tapa tilastoida hakemuksia siten, ettei erikseen edes kerrota vuosittain jätettyjen hakemusten käsittelylukuja vaan kerrotaan käsittelytilastot kumuloituina lukuina?

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #3

Maahanmuuttovirasto on jostakin järjettömäksi jäävästä syystä johtuen lopettanut vuodesta 2015 alkaen luokittelemasta kielteisiksi ratkaisuiksi myös turvallista turvapaikka/alkuperämaata, Dublin-päätöstä koskevat ratkaisut.

Asia on toisin, kun tarkastellaan esimerkiksi vuotta 2014 koskevia päätöksiä.

Tämä on aiheuttanut paljon sekaannusta.

Et kuitenkaan vastannut siihen kysymykseen, mitä asiaan nähden arvokasta informaatiota saadaan sellaisen väitteen kautta että Suomessa turvapaikan saisi irakilaisista 85 prosenttia, jos kuitenkin kysymys on siitä, että vain 16.7 prosentille irakilaista turvapaikanhakijoista on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa, ?

Kun Eurostatin tehtävänä on tuottaa ja julkaista vertailukelpoisia tilastoja eurooppalaisella tasolla, Eurostatin intressissä ei nähtävästi ole ottaa kielteisinä ratkaisuina huomioon, esimerkiksi Dublin-tapauksia, jääväthän turvapaikanhakijat de facto jäsenvaltioiden alueelle, myös Suomessa tehdyn Dublin ratkaisun jälkeen, mutta en kuitenkaan löydä yhtään järkevää syytä, miksi kansallisia tilastoja tulisi arvioida Eurostatin po. käytännöistä käsin.

Mitä taas rauenneisiin hakemuksiin tulee, niin uskoisin, että niiden suuri määrä on seurausta siitä, että viranomainen on nimenomaan kehottanut hakijaa vetämään kokonaan turhan hakemuksensa pois hakijan omasta aloitteesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

No vastasinhan esittämääsi kysymykseen. Lue kommenttini uudelleen niin ehkä saat vastauksen. Arvokkuudesta viis veisaan, vain se on kullekin tärkeä miten haluaa lukuja katsottavan ja ilmaistavan. Joillekin on tärkeää esim. nähdä moniko irakilainen on saanut sieltä tulleista myönteisen päätöksen kielteisiin verrattuna. Siis kyse on silloin kansalaisuusperusteinen tarkastelu.

Pitäisikö mielestäsi nuo Dublin tapaukset käsitellä kahdessa tai jopa useammassakin maassa hakemusten kokonaismäärissä? Antaako tilastointi tuolloin oikeaa tietoa? Itse näen Suomen tilastoititavan kummallisena moniin muihin maihin verrattuna ja myös Eurostatiin verraten.

Vai uskot viranomaisten kehottaneen vetämään hakemuksiaan pois? No tuohon seikkaan olen toista mielä. Ei ole mitään näyttöä tuollaisesta.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #5

Silloin, kun nyt käsillä olevissa oloissa poliitikko lähtee nostamaan älämölöä sellaisten väitteiden kautta, että Suomessa turvapaikan saisi irakilaisista 85 prosenttia, ainakaan minä en voi välttyä ajatukselta, että poliitikolla voisi olla ketunhantä kainalossaan. Tai toisaalta voihan taustalla olla sekin, että väitteillä olikin ihan rehellisessä mielessä haluttu herättellä näitä tilastotietotieteestä enempi kiinnostuneita julkisen debatin piirin, mene ja tiedä.

Väitellä, jonka mukaan Suomessa turvapaikan saisi irakilaisista 85 prosenttia, ei ole mitään arvoa, silloin kun arvioinnin kohteena on Suomeen jäävien irakilaisten turvapaikanhakijoiden kokonaismäärä. Maahanmuuttoviraston tämänhetkisten tilastojen mukaan 16.7 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa Suomeen.

Kuten tuossa edellä jo kerroin minua kiinnostaa ensijaisesti montako turvapaikanhakijaa Suomeen jää luvan kera ja kovin toisijaisesti muut tilastotieteen alaan kuuluvat asiat.

Suomen viranomainen ja Eurostat päättävät kukin omalla tahollaan tavastaan tilastoida.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #6

Saat vallan mainiosti pitää omat käsityksesi minun puolesta. Minä hyväksyn myös toisenlaisen kannan noissa vertailuissa mistä maasta hyväksytään ja kuinka paljon turvapaikansaajia. Kas kun taloudellisesti tuolla seikalla on myös aiemmat ajat huomioiden suurikin merkitys. Haluaako Suomi antaa kuvan noihin maihin että tänne kannattaa tulla kun täällä saa helposti oleskeluluvan? Toisenlaisen kuvan antavat muut maat, joten kai meillä sitten on varaa tuohonkin.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #7

Hyvä Sirpa Abdallah,tiedän että Sinä ymmärrät, mistä asiakokonaisuudessa on kysymys, mutta niissä tilanteissa, joissa asiaan perehtymätön lukija ymmärtää järjettömäksi jäävän Perussuomalaispoliitikon lausunnon siten, että kysymys on siitä, että että kaikista Suomeen saapuneista irakilaisista turvapaikanhakijoista 85 prosenttia saisi Suomesta oleskeluluvan tai turvapaikan, kysymys on sellaisesta lausunnosta, joka haittaa erinomaisen paljon paitsi todellisten turvapaikanhakijoiden myös kaikkien muidenkin asiaa.

Asia on nähtävä näin jo senkin johdosta, että lausunnon voi ymmärtää myös siten, että 85 prosentilla irakilaisista turvapaikanhakijoista olisi ollut todellinen turvapaikan tarve ja vain 15 prosenttia turvapaikanhakijoista olisi tullut Suomeen matkailumielessä.

Kun taas asiaa arvioidaan maahanmuuttoviraston relevanttien tilastojen kautta käykin ilmi, että vain 16.7 prosentilla irakilaisista olisi ollut todellinen turvan tarve ja loput 83,3 prosenttia olikin saapunut Suomeen vallan muun syyn vuoksi.

Kun yleisellä tasolla saadaan sisäistettyä se tosiasia, että kaikista turvapaikanhakijoista 75 prosenttia on todellakin täällä aivan muun syyn kuin turvan vuoksi, niin silloin lakien ja eri käytäntöjen muuttamista on huomattavasti helpompi motivoida, kuin toisenlaisissa oloissa. Tällaisen tosiseikan perille menoa haittaa erinomaisen paljon esimerkiksi höpinät siitä, että 85 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista myönnetään turvapaikka yms.

Jos joku haluaa kommentoida kirjoitukseeni, olen käymässä kaupassa ja vastaan, kun palaan sieltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Vielä kerran kommentoin tuota kommenttiasi. Kysyn nyt tästä kommentissa kirjoittamastasi "Perussuomalaispoliitikon lausunnon siten, että kysymys on siitä, että että kaikista Suomeen saapuneista irakilaisista turvapaikanhakijoista 85 prosenttia saisi Suomesta oleskeluluvan tai turvapaikan, kysymys on sellaisesta lausunnosta, joka haittaa erinomaisen paljon paitsi todellisten turvapaikanhakijoiden myös kaikkien muidenkin asiaa."

Missä perussuomalainen politiikko on sanonut "...kaikista Suomeen saapuneista irakilaisista turvapaikanhakijoista 85 prosenttia saisi Suomesta oleskeluluvan tai turvapaikan?

Nimittäin ensinnäkin;
1. kaikista irakilaisista Suomeen saapuneista? Linkkiä kaipailen.
2. oleskelulupa tarkoittaa samaa kuin turvapaikan saaminen. Onko nuo kumpikin (oleskelulupa/turvapaikka) nostettu yhdessä esiin samanaikaisesti tai sanaa käyttäen?

Kerrotko vastauksen seuraaviin kysymyksiin?
1. Mikä oli vuonna 2015 migrin tilaston mukaan somalialaisten hakemusten myönteiset päätökset prosenttilukuna ilmaistuna somalialaisten käsitellyistä hakemuksista? http://www.migri.fi/download/64977_Ratkaisut_top-1...

2. Entäpä sama kysymys vuoden 2016 helmikuun loppuun mennessä?
http://www.migri.fi/download/65484_Ratkaisut_top-1...

3. Entäpä irakilaisten kohdalla vuoden 2016 (edellinen linkki) vastaava prosenttiluku?

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #9

Hyvä Sirpa Abdallah

Antamasi linkin mukaan maahanmuuttovirastossa oli ajalla 1.1-31.12.2015 ratkaistu 650 somalialaista hakijaa koskevaa turvapaikkahakemusta, joista 411 tapauksessa viranomainen oli päätynyt hakijan kannalta myönteiseen ratkaisuun.

Mitä Sinä haluat tälläkin tiedolla kertoa, eihän näiden lukujen kautta ole lainkaan päästävissä esimerkiksi niihin lopputuloksiin, joista kansanedustaja Leena Meren kirjoituksessa on kysymys. Suomen Uutisissa Meri toteaa, että somalialaisista peräti 94 prosenttia saisi turvapaikan

Jos sinulle tai miksei myös Merellekkin ovat jääneet asiaan kuuluvat peruskäsitteet vieraaksi, kerrataanpa ne tässä:

- ulkomaalaislain 87 mukaisesti maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle annetaan turvapaikka,

- ulkomaalaislain 88 § mukaisesti maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle myönnetään oleskelulupa toissijaisen suojelun perusteella.

- ulkomaalaislain 88 a §:n sisältyy taas ne säännökset, joiden mukaan maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle myönnetään oleskelulupa humanitaarisen suojelun perusteella.

Totesin kommentissani 8 sillä tavalla, että asiaan perehtymätön lukija voi ymmärtää järjettömäksi jäävän perussuomalaispoliitikon lausunnon siten, että kysymys on siitä, että että kaikista Suomeen saapuneista irakilaisista turvapaikanhakijoista 85 prosenttia saisi Suomesta oleskeluluvan tai turvapaikan. En suinkaan siten, että joku perussuomalaispoliitikko olisi nimenomaan sanonut, että kaikista Suomeen saapuneista irakilaisista turvapaikanhakijoista 85 prosenttia saisi Suomesta oleskeluluvan tai turvapaikan. Näin ollen tätä asiaa koskeva kysymyksesi on kokonaan perusteeton.

Kun tarkastelin mm. Suomen Uutisten kommentteja, niin minun huoleni asian väärin ymmärtämisestä ei ole missään nimessä turha.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #12

Ai jaa, perusteletkin SU:n kommenttiosion kommenteilla. Katsos kun siellä taitaa olla paljon erikoulukuntien trolleja kommentoimassa, joten en itse niihin paljonkaan panoksia laittaisi. Joskus olen siellä noita kommentteja lukenut ja kyllä mitä ihmeellisimpiä näyttävät olevan. Oiskohan osa noista kommentoijista ihan muiden puolueiden kannattajia kuin PS:n?

Miksi liität kommenttiisi ulkomaalaislain pykäliä? Ei niillä ole tuohon prosenttilaskuihin minkään valtakunnan merkitystä. Et antanut vastausta prosenttilaskuihin joita pyysin. Oliko vaikea todeta prosentit korkeiksi noiden kyseisten maiden hyväksytyistä hakemuksista? 2015 somalialaiset hyväksytty 63,23 % ja 2016 61,26 %, irakilaisista 2016 hyväkstyt 81,43 %, nuo prosentit siis ko. maiden käsitellyistä hakemuksista.

Muuten Sipilän hallitus on itse antanut "Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma". Tuossa käy selville miten hallitus on kiristämässä maahanmuutossa turvapaikan ja siten oleskeluluvan myöbtämistä. Ulkomaalaislaki on tässä migrin hakemusten käsittelyssä toissijainen hallituksen ohjeistukseen siinä millä perusteilla lupia myönnetään. MM. turvallistenmaiden listaa on päivitetty hallituksen vaatimuksesta.

http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/H...

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #13

Hei Sirpa Abdallah

Kiitos paljon antamastasi linkistä hallituksen turvapaikkapoliittiseen toimenpideohjelmaan

Kysyit minulta kommentissasi tarkoittaako mielestäni oleskelulupa samaa kuin turvapaikan saaminen. Tähän kysymyksen vastasin ulkomalaislain säännöksillä.

Kävin läpi muutkin somalialaisia yms. koskevat linkit joista on kysymys kommentissasi numero 9 ja laitoin esimerkinomaisesti vastauksen yhteen niistä.

Kertomiisi prosenttilukuihin liittyen minulla olisi Sinulle pari kysymystä:

Jos maahanmuuttoviraston ajanjaksoa 1.1.2015-29.2.2016 koskevista tilastoista ilmenee kiistattomasti että esimerkiksi 16.7 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa toisijaisen suojelun, humanitaarisen suojelun tai muun syyn vuoksi.

Niin eiköhän tämän kautta käy meille kaikille ilmi se, montako irakilaista on jäämässä Suomeen lupa taskussaan ?

Jos vastaus edelliseen kysymykseen on myöntävä, niin oletko ystävällinen ja kerrot minulle ja muillekin mihin tai kenen käyttöön me tarvitsemme tietoa siitä, että kiinnittämällä huomiota vain osaan tilastoa pääsemme näihin Sinun kertomiisi lopputuloksiin.

Lisääntyykö tai väheneekö puheena olevien maahanjäävien irakilaisten määrä, jos me laskemme Sinun ehdottamalllasi tavalla ?

Esitin tämän saman kysymyksen myös Jaakko Aallolle tässä samassa kommenttiketjussa.

Vierailin tänään elämäni ensimmäisen kerran SU:n kommenttiosastolla

Tervehtien

Rainer Salejärvi

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

".....tarkoittaako mielestäni oleskelulupa samaa kuin turvapaikan saaminen"
En kysymyt mielipidettäsi vaan sitä kuka on kirjoittamallasi tavalla ilmaissut asian. Näin ollen ulkomaalaislaki ei ole vastaus kysymykseeni.

Höpötät jatkuvasti migrin kertoneen 16.7 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa toisijaisen suojelun, humanitaarisen suojelun tai muun syyn vuoksi. Missähän tuo luku näkyykään migrin tilastoissa, jolloin kävisi selville mistä se on laskettu? Nyt se on pelkkää 'puppua' jollei tilastosta luku ilmene suoraan. Migriltä prosentit kerrottu nähdökseni kansalaisten hämäämistarkoitukseen. Näköjään on uponnut kirjoittajaankin ilman, että perusteet käyvät selville. Itse uskon luvun vasta kun sen perusteet on osoitettu käsitellyistä hakemuksista.

Eikä kenellekään jää selväksi moniko irakilaisista esimerkiksi jää Suomeen. Tänne kun voi jäädä myös osa kielteisen päätöksen saaneista ja niitäkin, jotka eivät ole laisinkaan turvapaikkaa hakeneet, ovat siis laittomasti maassa.

Nyt olen kommentoinut tässä asiassa ihan riittämiin, joten katson ettei tämä johda minkäänlaiseen lopputulemaan kohdallasi. Käsitämme asioita eri tavoin myös prosenttilaskutoimituksissa. Muuten vuonna 2016 käsitellyistä hakemuksistakin hyväksyttyjen osuus on kaikkiaan 80,14 prosenttia (myönteisiä 1885 koko käsitelty määrä 2352). Jokseenkin mahtavaa kerrottavaa kansalaisille. Tuokaan prosenttiluku ei näy migrin tilastossa, vaikka sen olettaisi olevan tärkeää tietoa. http://www.migri.fi/download/65484_Ratkaisut_top-1...

Mahtaa Ruotsiin tulla Irakista, Afganistanista ja Somaliasta perusteetonta turvapaikkahakemusta paljon enemmän. Tällaiseen tulokseen tulee väistämättä kun katsoo heidän tilastotietojaan kansalaisuuksittain. Tuossa tilastossa on muuten myös prosnetit näkyvissä. Mistähän mahtanee ero löytyä?

http://www.migrationsverket.se/download/18.7c00d8e...

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #16

Hyvä Sirpa Abdallah

Ajalla 1.1.2015-29.2.2016 maahanmuuttovirasto on käsitellyt 5782 irakilaista turvapaikanhakijaa koskevaa turvapaikkahakemusta ja näiden johdosta 968:lle hakijalle on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa toisijaisen suojelun, humanitaarisen suojelun tai muun syyn vuoksi

Edellisessä kappaleessa selostettujen lukujen kautta päästään peruskoulumatematiikankin avulla lopputulemaan, jonka mukaan 16.7 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijasta on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa toisijaisen suojelun, humanitaarisen suojelun tai muun syyn vuoksi

Eli se niistä höpinöistä.

Nämä tiedot löytyvät osoitteesta:

http://www.migri.fi/download/65768_Tp-paatokset_ta...
http://www.migri.fi/download/64994_Tp-paatokset_20...

Et sitten pystynyt kertomaan mihin tai kenen käyttöön me tarvitsemme tietoa siitä, että kiinnittämällä huomiota vain osaan tilastoa pääsemme näihin Sinun kertomiisi lopputuloksiin, etkä myöskään sitä lisääntyykö tai väheneekö puheena olevien maahanjäävien irakilaisten määrä, jos me laskemme Sinun ehdottamalllasi tavalla ?

Yhdessä asiassa olemme varmasti samaa meidän kommentointimme ei näytä etenevän hedelmällisellä tavalla ja se on syytä lopettaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Tämän vuoden aikana tammi-helmikuussa Migri on tehnyt irakilaisista 459 turvapaikkapäätöstä. Näistä myönteisiä oli 316 ja kielteisiä 143. Hyväksyvien päätösten osuus on siis 68,8 %, ei 16,7 %.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #10

Jaakko, niin näyttää olevan ihmellinen 'maailma' tuo prosenttilaskutoimitus. Siinä kun voidaan hakea lukua haluamallaan tavalla. Tulos laskemallaan tavalla on heille (migri) miellyttävää kerrottavaa kansalaisille. Kas kun eivät kerro tuota prosenttilukuaan noissa linkeissään. Ihan syystä ilmeisesti. Ruotsissa kerrotaan nuo prosentit tilastoissa.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #10

Hyvä Jaakko Aalto

Jos maahanmuuttoviraston ajanjaksoa 1.1.2015-29.2.2016 koskevista tilastoista ilmenee kiistattomasti että 16.7 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa toisijaisen suojelun, humanitaarisen suojelun tai muun syyn vuoksi.

Niin eiköhän tämän kautta käy meille kaikille ilmi se, montako irakilaista on jäämässä Suomeen lupa taskussaan ?

Jos vastaus edelliseen kysymykseen on myöntävä, niin oletko ystävällinen ja kerrot minulle ja muillekin mihin tai kenen käyttöön me tarvitsemme tietoa siitä, että kiinnittämällä huomiota vain osaan tilastoa pääsemme näihin Sinun kertomiisi lopputuloksiin.

Lisääntyykö tai väheneekö maahanjäävien irakilaisten määrä, jos me laskemme Sinun ehdottamalllasi tavalla ?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #14

Kun hakemuksista 58 % on rauenneita ja 19 % jätettiin tutkimatta Dublin -tapauksina, tieto käsitellyistä tapauksista ja hycväksymisprosenteista on hyvinkin oleellinen. Se kertoo kuinka tiheän tai harvan seulan läpi hakemukset menevät. Hyväksyttyjen hakemusten osuuden koko hakijamäärästä voi tietysi olettaa kertovan jotakin jos oletetaan, että hakemusten raukeamisten osuudet pysyvät samoina ja jos oletetaan, että hakemuksen raukeaminen todella merkitsee hakijan maastapoistumista ja jos oletetaan, että Dublin -tapausten osuus pysyy vakiona. Mutta siinä on niin monta jossia ja niin vahvaa oletusta, että tieto hyväksytyistä/hyläatyistä hakemuksista on oleellinen.

Kysymys siis kannattaa asettaa pikemminkin siinä muodossa, että miksi tietoa hakemusten hyväksymisestä/hylkäämisestä EI saisi kertoa. Mitkä ovat Salejärven motiivit hänen haluunsa tämän yksinkertaisen faktan piilottamiseen? Kyllä minä nimenomaan haluan, että tilastotiedot kerrotaan mahdollisimman kattavasti ja täsmällisesti, ei tarkoituhakuisesti valikoiden.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #19

Minun intressissäni on vain ja ainoastaan kertoa kunakin hetkenä relevanttien tilastojen kautta ajankohtainen tilanne. Jos tilanne muuttuu, kerron sen uudella tavalla.

Tällä hetkellä maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan tilanne on se, että alle 25 prosentille turvapaikanhakijoista on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa

Minun puolestani sinä voit kertoa ja tutkia, mitä haluat, mutta oma mielipiteeni on mm. se, että google-kääntäjien aikana ei ole poliitikkona viisasta tulla julkisuuteen sellaisten lukujen kanssa, josta voi vetää johtopäätöksen esimerkiksi siihen Leena Meren kirjoituksessa selostettuun väitteeseen, että 85 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista myönnettäisiin Suomessa turvapaikka, ei ainakaan silloin, jos tilastojen perusteella voidaan vetää johtopäätös myös siihen, että ainoastaan 16.7 prosentille irakilaisista hakijoista on todellisuudessa myönnetty Suomessa turvapaikka tai oleskelulupa toisijaisen suojelun, humanitaarisen suojelun tai muun syyn vuoksi

Uskoisin, että inspiraatiota Suomeen matkailuun vähentää huomattavassa määrin tieto siitä, että täältä on hankala saada turvapaikkaa. Sinä olet varmaan tästäkin toista mieltä, eikö vain ?

Et sitten vastannutkaan siihen kysymykseeni lisääntyykö tai väheneekö puheena olevien luvan kera maahanjäävien irakilaisten turvapaikanhakijoiden määrä, jos me laskemme Sinun ehdottamalllasi tavalla

Jos turvapaikanhakijoiden määrä ei näin laskien vähene, eikä lisäänny Sinun tavallasi laskea ei ole mitään merkitystä sitä olennaista kysymystä arvioitaessa, mikä on luva kera Suomeen todellisuudessa jäävien turvapaikan hakijoiden kokonaismäärä. Viimeksi sanottu on se asia mikä minua kiinnostaa.

En ota kirjoituksissani lainkaan kantaa ilman lupaa maassa oleskeleviin turvapaikanhakijoihin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenkiintoinen aihe, ja % laskun avulla voidaan aina pelata. Kysymyshän kuuluu: Mihin verrataan?
Osui aihetta sivuten silmään Suomen Uutisisista kirjoitus, ohessa lainaus tekstistä.

""Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoi alkuviikosta tietoja turvapaikkahakemusten käsittelystä. Eurostatin vuosien 2014-2015 tilastojen mukaan Suomessa afganistanilaisista turvapaikan saa keskimäärin 68 prosenttia, irakilaisista 85 prosenttia ja somalialaisista peräti 94 prosenttia. Luvut poikkeavat selvästi muun Euroopan hyväksymisprosenteista.""

Ottamatta perussuomalaisten toimintaan enempää kantaa, niin hallituksen tiedotustoiminnan on syytä olla johdonmukaista. Sähköinen tiedottaminen kun leviää ajatusta nopeammin ja täysin hallitsemattomasti joka puolelle. Sen tajuaa ihan varmasti insinöörikin. Ainakin pitäisi. Jos maailmalla luetaan jonkun vastuuttoman levittämästä ja perättömästä lupauksesta oman kotinsa antamisesta maahan tuleville reppanoille, niin ei se suinkaan tarkoita sitä, että tuo tiedottaminen olisi Suomen linjan mukaista. Ei sen ainakaan pitäisi olla.

Google translatorin avulla on oikein helppo tarkastella, vaikkapa Somaliassa, Suomen viranomaisten tekemiä tilastoja ja tehdä kätevästi vertailuja, mihin Euroopan maahan kannattaa mennä ja sitten voi vielä netistä katsoa, millä värkillä sinne kätevästi pääsee. Jos on fyrkkaa, niin matkankin voi aika lähelle kohdetta varata. Ihan samoilla tulilla.

Jos Suomi voi välttyä uudelta, osin itse aiheutetulta invaasiolta, pelkän fiksun tiedotuspolitiikkansa avulla, niin ollaan muuten säästetty pitkä penni. Mutta ehkä se on liian halpa tapa ja ei suosi julkista työllistymistä.

https://www.suomenuutiset.fi/meri-vaadin-selitysta...

Rainer Salejärvi

Ainakin oma mielipiteeni on se, että mainitsemiesi Google-kääntäjien aikana on poliitikkona täysin vastuutonta tulla julkisuuteen ulostuloilla, joiden kautta voi edes vahingossa vetää johtopäätöksen siihen, tilastoihinkin nähden kokonaan perättömään väitteeseen, että

“Suomessa afganistanilaisista turvapaikan saa keskimäärin 68 prosenttia, irakilaisista 85 prosenttia ja somalialaisista peräti 94 prosenttia."

Mikään ei inspiroi Suomeen matkaamista enempää, kuin sanotun kaltaiset puolivillaiset höpinät. Olen useinkin ihmetellyt mistä he ovat saaneet koottua Persuihin nyt käsillä olevan kahelilauman.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Täysin samaa mieltä tuosta tiedottamisen käyttämisestä. Sipilän tupaillassa suunniteltu kutsuhuuto kiertää kaikuna edelleen maailmalla. Paska kun osuu tuulettimeen, niin..

Mutta en kuitenkaan usko, että migri olisi tiedottamisessaan kiinnostunut maahantulijoiden tiedonsaannista. Kyllä migrin omat intressit ovat ihan jossain muualla. Oman maan politiikassa.

Rainer Salejärvi

Terve Jouko Repo

Mitä tarkoitat kertomalla, että "migrin omat intressit ovat ihan jossain muualla. Oman maan politiikassa" ?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, hyvä kysymys tuo. Kiitos.

Migrin toiminta on kummallista, ja se aikaansai/ herätti epäilyksen koko migrin touhusta.
Alla aiheesta

Hankintalain mukainen kilpailutus on 'unohtunut' kiiressä. Raha siirtyy sujuvasti valtion seinästä muihin taskuihin. Kustannuksista piittaamatta.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/15/maksaako-m...

Tämä edellinen toiminta liittyy siis 'epäsuorasti' aiheeseen kertoen siis migrin kulkevan täysin omien polkujensa kautta, ja myös tiedottaminen vaikuttaa olevan ilmeisen ristiriitaista. Ainakin turvapaikan saaneiden määristä tulkintoja näyttää olevan erilaisia. Motivia tuohon on vaikea sivullisen arvioida. Migri toimii sisäministeriön alaisuudessa, Orpoa ja kansliapäällikköään on kovasti arvosteltu rajojen levällään pitämisestä ja nahjusmaisuudesta. ( kuuklaamalla lisäinfoa löytyy kyllä,)

On siis poliittisesti ilmeistä, että tulijoiden turvapaikan saamissuhdeluku on syytä esittää mahdollisiman pienenä. Muutenhan siitä nousee kamala huuto, jos Suomessa saa isompi määrä, esim. Somaleita turvapaikan, kuin vastaavissa muissa EU maissa. Sellainen huuto ei taitaisi olla hallitukselle juuri nyt kovin mieluista korvamakeaa.

Tuosta politiikasta ei tietenkään voi miitään faktaa esittää, eikä absoluuttista totuutta, Se on siis vain näkemykseni, tästä erikoisesta touhusta. Olisikin hauska tietää, kuinka Suomen jaetut turvapaikat suhteistuvat muihin EU maihin ?

Tilastoimalla asiat sopivasti, saadaan asiat näyttämään sopivilta.

Vanha hokema : vale, emävale, tilasto.

Mutta, kuten jo totesin. Tämä on ainoastaam oma päätelmäni.

Rainer Salejärvi

Mielestäni Migrin tapa tilastoida ei ole ongelmallinen, esimerkiksi silloin, jos halutaan saada selville, kuinka monelle turvapaikanhakijalle ei ole myönnetty Suomessa turvapaikkaa tai oleskelulupaa.

Maahanmuuttoviraston tilastojen kautta tämä käy päinsä vähentämällä hakemusten kokonaismäärästä ne ratkaisut, jotka koskevat turvapaikkaa, toissijaista suojelua, humanitaarista suojelua ja muuta oleskelulupaperustetta.

Maahanmuuttoviraston tilastot löytyvät osoitteesta:

http://www.migri.fi/download/64994_Tp-paatokset_20...
http://www.migri.fi/download/65768_Tp-paatokset_ta...

Migrin tiedottamista voi pitää luokattomana siltä osin, kun esimerkiksi Migrin tiedotustilaisuudessa viraston virkailija lähestyi maahanmuuttoviraston tilastoja Eurostatin tilastojen kautta. Nimenomaan tämä tiedottaminen nostaa nämä perspeikot koloistaan, jupisemaan, että 85 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista myönnetään turvapaikka ja niin edelleen.

Mitä Migrin myöntämien turvapaikkojen ja oleskelulupien määriin tulee, niin se on linjassa edellisiin vuosiin nähden, joskin prosentteina lukien turvapaikkoja ja oleskelulupia myönnetään tällä hetkellä niukemmin, kuin edeltävinä vuosina.

Mitä taas muuhun kertomaasi asiaan tulee, todellinen ongelma on siinäkin, että monien eri tahojen taloudellisessa intressissä on ottaa huolehtiakseen maahanjäävien tai päätöstään odottavien turvapaikanhakijoiden majoitus ja koulutuspalvelut.

Punaisen ristin lisäksi eräs merkittävin tällainen toimija on Setlementtiliitto, joka on käytännöllisesti katsoen monopolisoinut turvapaikanhakijoiden koulutuspalvelut tämän liiton huomaan.

Setlementtiliiton liittohallitukseen kuuluvat kansanedustajat Pekka Haavisto ja Nazima Razmyar.

17.2.2016 esitin kirjoittamassani blogissa erään vaihtoehdon, jonka kautta vastaanotto yms. toiminnan kuluja voitaisiin pienentää huomattavassa määrin.

Jos blogi kiinnostaa laitan linkin alle

http://rainersalejrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212...

Tervehtien

Rainer Salejärvi

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Joo. olen tuon kirjoituksesi toki, jo aiemmin lukenut, kiitos linkistä. Pidin ja pidän sitä asiallisena ja hyvänä analyysinä.

Ja tosiaankin, tuo hankintalain ohittaminen on ällistyttävää, Luona Oy, Viittakivi jne. Näissä on kelpo poliitikot mukana. Luulis hankintalain kiertämiseen ja jääviyteen, näitäkin palstoja lukevien, kansanedustajien ensitilassa tarttuvan.

Rainer Salejärvi

Kiitos !

Jos lähdetään siitä, mitä tälle tilanteelle noin kokonaisuutena arvostellen voitaisiin tehdä, niin oma vakaa käsitykseni on se, että ainakin Suomea ajatellen turvapaikanhakijakriisi lähtee purkautumaan siitä hetkestä alkaen, kun puoluekannasta riippumatta pystymme yhdessä hyväksymään mm. seuraavat tilastoistakin ilmenevät tosiasiat:

- esimerkiksi vuonna 2015 maahansaapuneista turvapaikanhakijoista 75:ltä prosentilta puuttuu kokonaan Suomesta saatavan turvan tarve.

- Sanottujen 75 prosentin ylläpitoon kuluvat varat ja resurssit ovat pois todellisilta avuntarvitsijoilta

- edellisen kaltaisten turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjien maahantulemisen tai maassaoleskelun tueksi ei ole löydettävissä yhtään järjellistä syytä

Tähän päämäärään pääsemistä ei auta vähäisissäkään määrin se, että höpistään julkisuudessa joutavia esimerkiksi siitä, että 85:lle prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista myönnetään Suomesta turvapaikka, sillä asiaan tarkemmin perehtymätön lukija voi ymmärtää tällaisen lausunnon myös sillä tavalla väärin, että 85 prosentilla irakilaisista turvapaikanhakijoista olisi ollut todellinen turvapaikan tarve ja vain 15 prosenttia turvapaikanhakijoista olisi tullut Suomeen matkailumielessä.

Toimituksen poiminnat